Psychologische ondersteuning

Visie op groeien en ontwikkelen

Behandelingen

Visie op groeien en ontwikkelen:

Iedereen heeft de potentie in zich om zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Kwaliteit van leven gaat niet (alleen) over het opheffen van problemen. Het gaat over het optimaal nastreven van geluk. Geluk is voor een groot deel maakbaar en dus te trainen. Groei ontstaat door de aandacht te richten op talent en passie.

Deze krachtgerichte aanpak is gericht op het ontwikkelen van veerkracht, weerbaarheid, autenciteit, emotionele stabiliteit, positieve mindset en (zelf) compassie. Vanuit deze aspecten ontstaan krachtige, zelfbewuste mensen die instaat zijn hun eigen koers te bepalen richting hun eigen dromen.

Wat nou als ontwikkelen moeilijk is?

Soms lijkt het alsof je niet verder komt. Het kan zelfs zo zijn dat je stagneert in je ontwikkeling. Vaak is het dan zo dat je (onbewust) blokkades hebt ontwikkeld die jou ervan weerhouden om te doen wat je graag zou willen doen. Misschien heb je negatieve gedachten, weinig vertrouwen in jezelf, ervaar je angst of weet je gewoon niet zo goed wie je bent en waar je blij van wordt.

Dat is helemaal niet raar, sterker nog, heel veel mensen hebben daar last van. De vraag is of je er genoegen mee neemt dat het zo is of dat je de belemmeringen aanpakt zodat je meer geluk kan ervaren.

Hoe dan?

Heb je wel eens van cognitieve gedragstherapie gehoord?

Dit is een bewezen effectieve therapie die gericht is om anders tegen gedrag en situaties aan te leren kijken. Cognitieve gedragstherapie werkt vooral met concrete oefeningen.

Door de gedachten en het gedrag die de problemen in stand houden te onderzoeken en te behandelen zullen de klachten afnemen. Hierdoor ontstaan meer mogelijkheden voor verdere ontwikkeling.

Ik ben geregistreerd bij de beroepsvereniging voor erkende gedragstherapeuten. Zie voor informatie: www.vgct.nl

Daarnaast ben ik geregistreerd bij beroepsvereniging SKJ. Dit kwaliteitsregister garandeert dat ik als orthopedagoog mijn behandelingen vorm geef vanuit de vastgestelde richtlijnen in de zorg.

Mijn registratienummer is: 120005820

Voor wie?

Voor volwassenen en kinderen die belemmerd worden in hun ontwikkeling.

Ik ben opgeleid in de traumamethodiek ‘slapende honden, wakker maken’ van Arianne Struik. Ik ben gespecialiseerd in trauma- en hechtingsproblematiek van (pleeg)kinderen.

Veel voorkomende klachten/problemen die behandeld worden bij praktijk Optigroei zijn:

  • Somberheid, depressie
  • Angst
  • Stress
  • Gedragsproblemen
  • Negatief zelfbeeld
  • Nare of traumatische ervaringen
  • Problemen op werk of school

Wil je vragen met betrekking tot wat praktijk Optigroei voor jou of jouw kind kan betekenen? Neem dan contact op.

Tarieven voor behandeling

Kennismakingsgesprek: Gratis
Behandeling: €85,00 per sessie

Dit tarief is vrijgesteld van BTW

Op alle diensten zijn de Algemene voorwaarden van Praktijk Optigroei van toepassing.

Praktijk Optigroei gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens en werkt volgens de AVG.

Bekijk hiervoor het Privacyreglement.

Afspraken die niet 24 uur van te voren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Referenties van Dieke

“Ik geef de training een 9. Ik raad de training aan al mijn collega’s in het basisonderwijs aan. Ik heb geleerd om positiever naar de leerlingen te kijken en mij te richten op hun mogelijkheden. Ik gun dit elk kind.’’

Naomi
IB’er in het basisonderwijs

“Ik ga met een positief gevoel naar huis en een hoofd vol met inspiratie. Ik kan niet wachten om van de week aan de slag te gaan met mindset en talent op mijn behandelgroep”

Ilona
Jeugdzorgwerker

“Het is enorm leerzaam om weer even stil te mogen staan bij mijn eigen ontwikkeling. Ik vindt het tevens inspirerend voor de opvoeding van mijn kind”

Bas
Projectmanager en vader van drie kinderen

Heb je nog vragen?

Stel ze gerust!